újszülött fotózás
Hennel Mariann

Hennel Mariann

1000 mg C-vitamin és az újszülött fotózás

Újszülött fotózásnál nagyon fontos, hogy a fotós 100%-os egészségi állapotban legyen a fotózás idején. Az újszülött babák immunrendszere még nem fejlődött ki egészen, ezért hónapokba telik,míg a külvilágból érkező baktériumokkal szemben védettség alakul ki náluk.

Elég könnyű elkapni valamilyen megfázós vírust, ha az ember a városban jár, főleg, ha tömegközlekedést is használ. Én az őszi-téli hónapokban kimondottan vigyázok arra, nehogy megbetegedjek, főleg, ha újszülött fotózás van beütemezve.

Az egyik ilyen fotózásom előtt pár nappal az elővigyázatosságom ellenére elkezdtem nagyon tüsszögni, ami nálam általában a megfázás előjele. Picit kiakadtam, hiszen vigyázok magamra, mindig kezet mosok, vitaminokat is szedek, de az ellen persze sokat nem tudok tenni, ha valaki rámköhög pl. a villamoson.

Úgy döntöttem, ha törik, ha szakad, én akkor is ott leszek szombaton azon a fotózáson, nem fogom lemondani! Végül is még hétfő volt, 5 nap alatt akár egy gyorsabb lefolyású betegséget is ki lehet heverni.

Utána néztem a neten, hogy Szentgyörgy Albert, a C-vitamin atyja is naponta 4-500, majd idős korában 8000 mg C-vitamint szedett télen-nyáron. Nézzétek meg milyen sokáig élt!

Ezért úgy döntöttem, hogy ha óránként-kétóránként 1000 mg C-vitamint, napi max. 6-7000 mg-ot szedek be, úgy felturbúzom az immunrendszeremet, hogy esélyem lesz visszaszorítani a kezdődő nyavalyát.

Tudom, hogy a nagy mennyiségű C-vitamin vesére gyakorolt negatív hatásáról sokat lehet olvasni, de mivel olvastam már ennek a teóriának az ellenkezőjét is, és amúgy is 4-5 napig terveztem csak szedni a nagyobb mennyiséget, semmi sem akadályozhatott meg abban, hogy véghez vigyem a tervemet.

A tervem működött, az újszülött fotózás előtti napon már teljesen tünetmentes voltam, sőt nem is jött ki rajtam a betegség.

A fotózás napján beültem az autómba és elindultam a megadott címre. Végigtüsszögtem a teljes utat. Képzelhetitek mit éreztem! Nem akartam elhinni, hogy miután már majdnem sikert arattam, az utolsó pillanatban kell lemondanom a fotózást. Félreálltam az autómmal átgondolni, hogy mi legyen. Amikor észrevettem a vastag porréteget az autóm műszerfalán, és megvilágosodtam. Persze nem ártott az elmúlt napokban elfogyasztott extra mennyiségű C-vitamin. De ha gyakrabban törölnék port az autómban, akkor talán nem kellett volna majdnem egy 100-as dobozzal beszednem!:)

Így saját magamon mosolyogva folytattam utamat és megcsináltam arra a délelőttre ütemezett újszülött fotózásomat. Délután pedig foglalkoztam kicsit Gömbivel(az autóm beceneve) is, hogy ne legyen annyira poros!

Tetszett? Oszd meg!

Elsőként olvasnád az új bejegyzést? Iratkozz fel!

Szólj hozzá!

error: A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!