újszülött fotózás, újszülött fotó, babafotó, babafotózás, újszülött, kisbabák képek
Hennel Mariann

Hennel Mariann

1000 mg C-vitamin és az újszülött fotózás

Újszülött fotózásnál nagyon fontos, hogy a fotós 100%-os egészségi állapotban legyen a fotózás idején.

Az újszülött babák immunrendszere még nem fejlődött ki egészen, ezért hónapokba telik,míg a külvilágból érkező baktériumokkal szemben védettség alakul ki náluk.

Elég könnyű elkapni valamilyen megfázós vírust, ha az ember a városban jár, főleg, ha tömegközlekedést is használ. Én az őszi-téli hónapokban kimondottan vigyázok arra, nehogy megbetegedjek, főleg, ha újszülött fotózás van beütemezve.

Az egyik ilyen fotózásom előtt pár nappal az elővigyázatosságom ellenére elkezdtem nagyon tüsszögni, ami nálam általában a megfázás előjele. Picit kiakadtam, hiszen vigyázok magamra, mindig kezet mosok, vitaminokat is szedek, de az ellen persze sokat nem tudok tenni, ha valaki rámköhög pl. a villamoson.

Úgy döntöttem, ha törik, ha szakad, én akkor is ott leszek szombaton azon a fotózáson, nem fogom lemondani! Végül is még hétfő volt, 5 nap alatt akár egy gyorsabb lefolyású betegséget is ki lehet heverni.

Utána néztem a neten, hogy Szentgyörgy Albert, a C-vitamin atyja is naponta 4-500, majd idős korában 8000 mg C-vitamint szedett télen-nyáron. Nézzétek meg milyen sokáig élt!

Ezért úgy döntöttem, hogy ha óránként-kétóránként 1000 mg C-vitamint, napi max. 6-7000 mg-ot szedek be, úgy felturbúzom az immunrendszeremet, hogy esélyem lesz visszaszorítani a kezdődő nyavalyát.

Tudom, hogy a nagy mennyiségű C-vitamin vesére gyakorolt negatív hatásáról sokat lehet olvasni, de mivel olvastam már ennek a teóriának az ellenkezőjét is, és amúgy is 4-5 napig terveztem csak szedni a nagyobb mennyiséget, semmi sem akadályozhatott meg abban, hogy véghez vigyem a tervemet.

A tervem működött, az újszülött fotózás előtti napon már teljesen tünetmentes voltam, sőt nem is jött ki rajtam a betegség.

A fotózás napján beültem az autómba és elindultam a megadott címre. Végigtüsszögtem a teljes utat. Képzelhetitek mit éreztem! Nem akartam elhinni, hogy miután már majdnem sikert arattam, az utolsó pillanatban kell lemondanom a fotózást. Félreálltam az autómmal átgondolni, hogy mi legyen. Amikor észrevettem a vastag porréteget az autóm műszerfalán, és megvilágosodtam. Persze nem ártott az elmúlt napokban elfogyasztott extra mennyiségű C-vitamin. De ha gyakrabban törölnék port az autómban, akkor talán nem kellett volna majdnem egy 100-as dobozzal beszednem!:)

Így saját magamon mosolyogva folytattam utamat és megcsináltam arra a délelőttre ütemezett újszülött fotózásomat. Délután pedig foglalkoztam kicsit Gömbivel(az autóm beceneve) is, hogy ne legyen annyira poros!

Tetszett? Oszd meg!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Elsőként olvasnád az új bejegyzést? Iratkozz fel!

A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi szabályzatban leírtakat.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

error: A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!