gyermekfotózás, családi fotózás, gyerekfotózás, gyermekfotó, gyerekfotó
Hennel Mariann

Hennel Mariann

Családi fotózás – stúdióban vagy otthonotokban?

A családi fotózások helyszínét illetően a fenti kérdéssel gyakran megtaláltok.  

Sokan fotóznak a fotózandó családok otthonában, úgy hirdetve ezt a lehetőséget, hogy sokkal életszerűbb képeket lehet készíteni. A gyerekek is felszabadultabbak, nincs steril környezet, mint egy stúdióban.

Én ezt nagyon máshogyan látom.  Ezért összegyűjtöttem nektek, hogy miért javaslom inkább a stúdióban történő családi fotózásokat:

  • Életszerű képeket bárhol lehet készíteni, egy fotóstúdióban is. A fotós személye és az, hogy milyen hangulatot tud teremteni, inkább befolyásolja azt, hogy egy kép spontánabb.
  • A magyar otthonok sem méret, sem a fény mennyiségét illetően nincsenek eleresztve. Ha azt gondolod, hogy nagy és fényes a nappalid, ahol a fotózást tervezed, akkor ezt szorozd meg méretileg min. 2x. és a fény mennyiségét illetően 3-al. Kb. ennyi szükséges ahhoz, hogy egy családot többféle szituációban lehessen fényképezni, a gyerekek is szabadon randalírozhassanak, és természetes fény is elég legyen ahhoz, hogy szépek legyenek a fények és elegendő mennyiséget kapjon a fényképezőgép is az éles képekhez.
  • A fotóstúdiók falai és a berendezés világos és homogén, nincsenek rikító, nem odaillő színek, amik elvonnák a figyelmet rólatok. Míg otthoni környezetben szépen mutat a sárga, kék, rózsaszín, vagy a túl mintás tapétás fal, nagyon rosszul mutat színes fényképen. Arról nem is beszélve, hogy stúdió sokkal szellősebben van berendezve, mint egy lakás, ahol minden szabad falfelület mellé kerül valamilyen bútor.
  • A gyerekek kb. 10-15 perc után felszabadulnak a stúdióban is. A szülők is, ha látják, hogy a gyerekük jól érzi magukat. Ez otthoni környezetben sem történne másképp, hiszen a fotózás már maga frusztráló tud lenni, bárhol is történjen. 
  • A gyermek és családi fotózás nem a tűpontosan beállított képek készítéséről híres. Persze egyfajta keretet kell adni a helyzetnek, hogy ne mindenki háttal legyen, és lefelé nézzen, vagy ahányan vannak annyifelé szaladjanak, mert úgy nehéz a közös kép elkészítése. De ezek is simán mennek egy fotóstúdióban, ahol sokkal ideálisabb a környezet.
  • Újszülötteket a saját otthonukban szoktam fotózni.  Soha nem voltam elégedett a képeim minőségével, amikor a szülőkkel közös képeket próbáltam elkészíteni természetes fényben. Most már viszek magammal egy lámpát ezekre a helyezetekre. Lámpa nélkül sajnos a képek minősége messze elmaradna az elvárttól.

Én mindenkit biztatok arra, hogy próbáljon kilépni a kényelmes lakás komfortzónájából, és ne hagyjon ki egy olyan élményt, amit egy stúdióban készült családi fotózás jelent!

Természetesen jó időben a szabadtéri fotózást semmi sem tudja túlszárnyalni, de addig is, amíg végre kitavaszodik, hajrá stúdiófotózás!

Tetszett? Oszd meg!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Elsőként olvasnád az új bejegyzést? Iratkozz fel!

A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi szabályzatban leírtakat.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

error: A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!