gyermekfotózás, családi fotózás, gyerekfotózás, gyermekfotó, gyerekfotó
Hennel Mariann

Hennel Mariann

Családi fotózás – stúdióban vagy otthonotokban?

A családi fotózások helyszínét illetően a fenti kérdéssel gyakran megtaláltok.  

Sokan fotóznak a fotózandó családok otthonában, úgy hirdetve ezt a lehetőséget, hogy sokkal életszerűbb képeket lehet készíteni. A gyerekek is felszabadultabbak, nincs steril környezet, mint egy stúdióban.

Én ezt nagyon máshogyan látom.  Ezért összegyűjtöttem nektek, hogy miért javaslom inkább a stúdióban történő családi fotózásokat:

  • Életszerű képeket bárhol lehet készíteni, egy fotóstúdióban is. A fotós személye és az, hogy milyen hangulatot tud teremteni, inkább befolyásolja azt, hogy egy kép spontánabb.
  • A magyar otthonok sem méret, sem a fény mennyiségét illetően nincsenek eleresztve. Ha azt gondolod, hogy nagy és fényes a nappalid, ahol a fotózást tervezed, akkor ezt szorozd meg méretileg min. 2x. és a fény mennyiségét illetően 3-al. Kb. ennyi szükséges ahhoz, hogy egy családot többféle szituációban lehessen fényképezni, a gyerekek is szabadon randalírozhassanak, és természetes fény is elég legyen ahhoz, hogy szépek legyenek a fények és elegendő mennyiséget kapjon a fényképezőgép is az éles képekhez.
  • A fotóstúdiók falai és a berendezés világos és homogén, nincsenek rikító, nem odaillő színek, amik elvonnák a figyelmet rólatok. Míg otthoni környezetben szépen mutat a sárga, kék, rózsaszín, vagy a túl mintás tapétás fal, nagyon rosszul mutat színes fényképen. Arról nem is beszélve, hogy stúdió sokkal szellősebben van berendezve, mint egy lakás, ahol minden szabad falfelület mellé kerül valamilyen bútor.
  • A gyerekek kb. 10-15 perc után felszabadulnak a stúdióban is. A szülők is, ha látják, hogy a gyerekük jól érzi magukat. Ez otthoni környezetben sem történne másképp, hiszen a fotózás már maga frusztráló tud lenni, bárhol is történjen. 
  • A gyermek és családi fotózás nem a tűpontosan beállított képek készítéséről híres. Persze egyfajta keretet kell adni a helyzetnek, hogy ne mindenki háttal legyen, és lefelé nézzen, vagy ahányan vannak annyifelé szaladjanak, mert úgy nehéz a közös kép elkészítése. De ezek is simán mennek egy fotóstúdióban, ahol sokkal ideálisabb a környezet.
  • Újszülötteket a saját otthonukban szoktam fotózni.  Soha nem voltam elégedett a képeim minőségével, amikor a szülőkkel közös képeket próbáltam elkészíteni természetes fényben. Most már viszek magammal egy lámpát ezekre a helyezetekre. Lámpa nélkül sajnos a képek minősége messze elmaradna az elvárttól.

Én mindenkit biztatok arra, hogy próbáljon kilépni a kényelmes lakás komfortzónájából, és ne hagyjon ki egy olyan élményt, amit egy stúdióban készült családi fotózás jelent!

Természetesen jó időben a szabadtéri fotózást semmi sem tudja túlszárnyalni, de addig is, amíg végre kitavaszodik, hajrá stúdiófotózás!

Tetszett? Oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Elsőként olvasnád az új bejegyzést? Iratkozz fel!

A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi szabályzatban leírtakat.

Szólj hozzá!

error: A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!