kismama fotózás, kismama fotó, pocakfotó,pocakfotózás, terhes, várandós, kismama fotózás természetben, kismama fotózás szabadban, szabadtéri kismama fotózás, kreatív kismama fotózás
Hennel Mariann

Hennel Mariann

Inspirációk, ötletek fotózáshoz

Nálam a „felpörögve” egy általánosan jellemző állapot. Mondjuk nem vagyok már olyan súlyos, mint huszonévesen, amikor a nap 24 órájában pörögtem ezerrel. Akkoriban mindig lennem kellett valahol, valamilyen fura oknál fogva nem akartam lemaradni semmiről, sőt, ha lekötöztek volna egy fához, biztosan belehaltam volna fél óra elteltével. Még a kólafogyasztásomat is minimálisra kellett csökkenteni, mert a benne lévő, amúgy minimális koffeintől még jobban felpörögtem, úgy, hogy az már engem is zavart.  

Szerencsére, ahogy telnek az évek, ez a pörgős, felfokozott lelkiállapot már csak bizonyos napszakokban jellemző rám. Például esténként.

Már az egyetem alatt is csak  éjjel voltam képes tanulni, és mostanában is az esti időszak az, amikor a legjobb ötletek jutnak eszembe a fotózással vagy a vállalkozásommal kapcsolatban.

Gyakran előfordul, hogy a másnap reggeli fotózás miatt annyi ötletem van előző este, hogy a felfokozott lelkiállapottól nehezen tudok elaludni.

Nagyon kevés itthoni fotóst követek, ugyanis nem szeretnék óhatatlanul is másolni, inkább külföldről inspirálódom. Sokszor nem is fotókból, hanem más művészeti alkotásokból merítek ihletet. Kiállításokra kiállításokra, de esténként a nappalimból a Google Arts is képes elrepíteni engem a világ több pontjára, legalábbis virtuálisan. Emellett követek pár külföldi retusálással (Phlearn) és fotózással foglalkozó oldalt (Creativelive), és próbálok a külföldi szaktekintélyektől (Lindsay Adler pl.) is tanulni. Lehet, hogy elsőre nem gondolnád, de a fotózás is állandó tanulás, mint például a könyvelés. Míg utóbbinál a jogszabályi változások miatt kell naprakésznek lenni, előbbinél a stílusok, technikák állandó változása az, ami miatt soha nem dőlhetsz hátra.

Alkalmanként megálmodok egy-egy saját projektet, amit egy vállalkozó kedvű „modell” segítségével valósítok meg. Az elmúlt nyáron három ilyen kismama fotózás projektem volt. Az erről készült képeket, pedig itt a galériában találod meg.

Igyekszem minden fotózáson más és más helyzeteket teremteni, nem ismételni a beállításokat, ugyanis az a cél, hogy ne csak 1-2 kép legyen kedvenc a sorozatból, hanem mindegyik, és olyan visszajelzéseket kapjak, mint a legutóbb : 

fotózás, karácsonyi fotózás

Tetszett? Oszd meg!

Elsőként olvasnád az új bejegyzést? Iratkozz fel!

Szólj hozzá!

error: A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!