újszülött fotózás, újszülött fotó, babafotó, babafotózás, újszülött, kisbabák képek
Hennel Mariann

Hennel Mariann

Kellékek újszülött fotózáshoz

Korábbi bejegyzésemben írtam arról, hogyan zajlik nálam az újszülött fotózás. Én házhoz megyek ezen alkalommal, ami főleg első babás szülők esetében kiemelten preferált.

Az otthonotokban történő újszülött fotózás számomra azt jelenti, hogy egy mini stúdióval érkezem hozzátok, ami télen magában foglalja a szükséges világítást, és amúgy a hősugárzót, a babzsákot, kb. egy bőröndnyi takarót, flokatit, kendőt és kisrucit, valamint egyéb kellékeket pl. miniágy, minifotel, fonott kosár stb.

Szinten minden fotózáson elhangzik az a kérdés, látva a mini-kellékeket, hogy:

Honnan szerzed be ezeket a dolgokat?

Már itt Magyarországon is egy egész iparág épül a fotózási kellékek elkészítésére.

Van aki ruházattal foglalkozik: újszülött vagy 1-2 éves korú gyermekek részre készít, köt ruhácskákat és egyéb kellékeket, mint pl. fejpánt, pamutkendők, pamutalátétek. Van aki kismamafotózásoka készíti egyedi, limitált darabszámban készített ruháit, van aki azokat a kellékeket készíti, amelyekbe tesszük a babákat, amikre, amikbe ültetjük a gyerekeket. Pl. kiságyak, rénszarvas-ülőke, fonott kosarak, egyedi megrendelésre készített szánkó, fiók, kisasztal. Igazából a választék óriási, nagyon jó minőségűek és bababarát anyagokból készülnek csodás dolgok.

Bár nekem is egy beépített szekrény tele van mindenféle ruházati kellékkel, néha nem árt bővíteni a repertoárt. Hoztam egy rövidke kis videót legutóbbi szerzeményeimről Little Fox Handmade Props jóvoltából:)

Ui. Ha kedved kaptál arra, hogy újszülött babádról is készüljön bár cuki fotó, akkor javaslom, hogy még a várandósság alatt jelentkezz be hozzám.

Konkrét időpontot nem fogunk tudni megbeszélni, hiszen hacsaknem programozott császárral szülsz, a szülés várható időpontja nem kőbe vésett.

Ilyenkor csak feljegyzem magamnak, hogy mikorra várható a babátok. Ha megszültél akkor még a kórházból kérek egy sms-t, hogy nagyjából be tudjam határolni a fotózás lehetséges napjait, és ha hazamentetek a kórházból tudjuk fixálni a konkrét dátumot.

Általában délelőtti időpontban megyek hozzátok és az újszülött fotózás várható időtartama 2-3 óra. A fotózás akkor is meg tudjuk csinálni, ha babád sírós, nem aludt már napok óta, vagy hasfájós. Megvannak a trükkjeim arra, hogy a babák minél hamarabb lenyugodjanak és  békésen elaludjanak. Nemhiába nevezett el az egyik apuka pár hónapja babasuttogónakJ

 

Tetszett? Oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Elsőként olvasnád az új bejegyzést? Iratkozz fel!

A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi szabályzatban leírtakat.

Szólj hozzá!

error: A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!