kkismama fotózás, kismama fotó, kismama, várandós fotó, pocakfotó, pocakfotózás, terhesfotó, terhes fotózás
Hennel Mariann

Hennel Mariann

Mióta van kismama fotózás?

Több nagyobb gyermekes ismerősömtől hallottam azt, hogy milyen kár hogy 10-15 éve, amikor ő voltak várandósak gyermekükkel még nem volt kismama fotózás. 

Vagy nem volt divat.

Ezért utánanéztem interneten, hogy vajon mióta fotóztatják a kismamák magukat?

1991-ben a terhessége vége felé jelent meg Demi Moore a Vanity Fair magazin címplapján meztelenül. A kép, melyet Annie Leibovitz készített, megmutatta, hogy a várandósság lehet szexi is. 

A kép a világ minden szegletébe eljutott és mindenkinek volt róla véleménye.  Volt akit sokkolt, volt olyan élelmiszerbolt-lánc, amely visszautasította a magazin árusítását és volt aki egyszerűen pornográfnak minősítette. 

Pedig „csak” provokatív volt és megtette azt, amit a legjobb címlapok tesznek: megváltoztatta a kultúrát. Ez az ikonikus kép elérte azt, hogy a terhesség nem egy titkolnivaló állapot lett, hanem egy olyan életesemény, amire büszke lehet minden várandós kismama, és amit nyugodtan meg lehet ünnepelni és mutatni a világnak. Akár egy fotózással.

Na de hová tart a kismama fotózás? 

Az AmericanBaby.com több fotográfust megkérdezett arról, hogy mit gondolnak, hogy a fotózásnak eme különleges ága hogyan fog alakulni a jövőben.

Szerintük a  nők nyilvánvalóan egyre komfortosabbak a testükkel és ez a trend valahol a Vanity Fair fotóval kezdődött. Amikor Demi Moore fotója megjelent kb. a nők 10%-a érdeklődött a kismama fotózás iránt. Most ez a szám 50%-ra tehető, és körülbelül 30% az, akik el is jutnak a fotózásra.

Határozottan növekvő trendet mutat a kismama fotózások aránya: a jövőben 10 várandós nőből 8 fogja azt mondani, hogy mindenképpen szeretne majd magáról kismama fotókat. 

Ezt a növekedést az is elősegíti, hogy a terhesség egyre fontosabb életeseménnyé válik a nők életében, amit mindenképpen meg kell örökíteni.

A várandósság ilyen fajta dokumentálása szép emlék, nemcsak a szülőknek, hanem a születendő gyermeknek is, milyen volt amikor még anya pocakjában volt.    

 Forrás: parent.com

Ui. Ne feledjétek, hogy a kismama fotózásra a legalkamasabb a 32-36. hét, ezért érdemes pár héttel korábban bejelentkezni fotózásra. 

Tetszett? Oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Elsőként olvasnád az új bejegyzést? Iratkozz fel!

A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi szabályzatban leírtakat.

Szólj hozzá!

error: A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!