kismama fotózás, kismama fotó, kismama, várandós fotó, pocakfotó, pocakfotózás, terhesfotó, terhes fotózás
Hennel Mariann

Hennel Mariann

Részletek – mire figyelek fotózás közben

Te mire figyelsz fotózáskor? Amikor lefotózod a gyermekedet, barátodat, párodat?

A fotózásban nagyon fontosak a részletek.

Most nem arról fogok írni, hogy pl. újszülött fotózásnál érdemes pár részletképet készíteni a picur szempilláiról, kezéről, talpacskájáról, és nem is arról, hogy kismama fotózásnál  a pocakról készült fotó is elengedhetetlen része a sorozatnak. 

Arról sem, hogy a részletgazdag fotók mennyivel szebbek.

Most arról fogok írni, hogy mielőtt elkezdek fotózni mi az amit szemügyre veszek rajtad, illetve amikor belenézek a fényképezőgépbe mi az, amit még biztosan észreveszek, hogy meg kell igazítani.

Ez olyan, mint a vezetés. Vezetés közben is mennyi mindenre kell odafigyelnünk: a többi autósra, gyalogosokra, a közlekedési táblákra, lámpákra és útjelekre, valamint a saját autónkra is. 

Fotózás közben is rengeted dolog van, amire a siker érdekében javasolt figyelmet fordítani.

Természetesen fontos az összhatás, de ezt mennyire el tudja rontani például egy rosszul begombolt ing.

Én a magánéletben is szeretek minden apróságot észrevenni, megfigyelni. Fotózás közben ez még kiélezettebb, olyan a szemem, mint egy radar.

Egy kis rövid felsorolás arról, hogy én mire figyelek oda:

  • Testtartás: nincs csúnyább egy beesett vállnál, vagy görbe hátnál.
  • Fejtartás: hallottál már a gúnárnyakról? Én sajnos sokszor elfelejtkezem magamról autóvezetés közben és kicsit előrebillentve tartom a fejemet, ami amúgy egyáltalán nem tesz jót a nyaknak, extra terhelést jelent a fejem tartása. Nos ez a póz fotózásnál viszont széppé teszi a nyakat, és a toka méretét is csökkenti.
  • Kéz/kartartás:  aki alapból nem szereti ha fotózzák, vagy nincs sok gyakorlata benne, a fotózás óhatatlanul is szorongással, izgulással jár. Fel sem tűnik az ökölbe szorított kéz, ami hacsaknem az a cél, hogy indulatot fejezzen ki a kép, érdemes feloldani.
  • Has/pocak: még azon szerencséseknél is érdemes behúzni, akiknek nincs. 
  • Azok a rakoncátlan hajszálak: érdemes őket megzabolázni és odafigyelni arra, hogy ne lógjon bele a szemedbe.
  • Száj: izgulás közben hajlamosak vagyunk összeszorítani a szánkat. A másik véglet, amikor valaki azt hiszi, hogy a picit nyitott száj szexi. Nem az. Hacsaknem nevetés a cél, a lazán tartott ajkak mutatnak szépen a fotón.
  • Száj gyerekeknél: előfordul, hogy a reggeli tejecske, vagy kakaó nyoma még nem tűnt el teljesen. Ezért fotózást előtt a gyerekeket extrán körbe szoktam vizslatni:)
  • Ruha: a photoshop nem virtuális vasaló. Pár ráncot el lehet tüntetni, de nem pótolható gyűrött ruhadarab esetén.
  • Ruha mégegyszer: női fotós talán jobban odafigyel erre. Elcsúszott, félrecsúszott ruhadarab, öv, gomb, kilátszó melltartópánt stb.. Érdemes ezeket is rendezni. Retussal ezeket már nem nagyon lehet orvosolni.

Próbafeltévteleket szoktam készíteni minden fotózás elején: egyrészt megnézni, hogy tényleg jól mutat a póz, amit kitaláltam másrészt az aprócska hibákat, amiket egyből nem vettem észre még lehet orvosolni. 

Tetszett? Oszd meg!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Elsőként olvasnád az új bejegyzést? Iratkozz fel!

A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi szabályzatban leírtakat.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

error: A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!