újszülött fotózás, újszülött fotó, babafotó, babafotózás, újszülött, kisbabák képek
Hennel Mariann

Hennel Mariann

Újszülött fotózás típusai

Általánosságban két fő nagy csoportba sorolhatjuk az újszülött fotózást. Az egyik a beállított, pózokban történő, a másik az úgynevezett “lifestyle” típusú fotózás

Bár ezek nagyban különböznek egymástól, a végeredmény mindkét esetben nagyon kiüti a cukiságfaktort.

A beállított, pózokban történő fotózás több órát is igénybe vehet. A fő oka az, hogy a babának mélyen kell aludnia fotózás alatt. Amíg vannak olyan bébik, akik 2-3 órát is végigalszanak, addig mások gyakrabban felébrednek. Időbe telik, amíg a szülők megetetik őket és a pelusukat is kicserélik. Ezután várni kell addig, amíg újra álomba szenderülnek.

Ez a típusú fotózás nagyon csendben és lassan zajlik azért, hogy az újszülött ne ébredjen fel, vagy legalábbis ne túl gyakran. Ráadásul vannak olyan pózok, amelyeket nehéz úgy kivitelezni, hogy baba ne ébredjen meg egy kicsit sem. Arról nem is beszélve, hogy közben párszor átöltöztetjük vagy különféle kendőkbe, anyagokba burkoljuk őket.

A másik újszülött fotózás típus/stílus, a lifestyle baba vagy újszülött fotózás. Ez a fotózás általában könnyebben kivitelezhető, mint a beállított. Ezért kevesebb időt is igényel. A fő ok, ami miatt könyebb az, hogy a babának nem szükséges fotózás közben aludni. Természetes helyzetek, spontán pillanatok kerülnek megörökítésre.

Mindkét típusú fotózás történhet otthonotokban. A lifestyte típusú fotózáshoz   nem szükséges semmilyen addicionális kellék.

Van aki eleve irtózik attól, hogy a babáját meztelenül, vagy valamilyen manósapiban örökítsük meg az utókornak. Így is  igazán cuki és emlékezetes pillanatokat lehet elkapni etetés vagy pelusozás közben. Ezek a képek életszerűbbek és kevésbé tűnnek direktnek.

Ami még a nagy különbség a kellékes fotózáshoz  képest: a kellékest max. 10-12 napos korig javasolt megcsinálni, míg a lifestyle típusút max. 1 hónapos korig. 

Ha további kérdésed lennének a fotózásokkal kapcsolatban, kérlek írj a mariann@photom.hu e-mailcímre. Ha időpontot szeretnél foglalni, kérlek kattints az alábbi gombra!

Tetszett? Oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Elsőként olvasnád az új bejegyzést? Iratkozz fel!

A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi szabályzatban leírtakat.

Szólj hozzá!

error: A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll!